Dulceata de trandafiri…a Anei…

Înşiră-te mărgăritare

Stătea în faţa blocului cu o cutie de lapte în mână şi o ţigară în cealaltă. Pe trepte, aşa, într-o parte, să nu deranjeze lumea din calea ei. Parul ei, lung şi negru, lucea în razele soarelui, şi îi acoperea cu totul faţa. Se întindea pe jos, strigând după o pisică rătăcită. Dar nici măcar pisica nu o vroia. Îşi luase avânt şi revenise pe pervazul vecinei de la parter, tanti Ionescu, mama câinilor şi pisicilor din cartier. Trase adânc din ţigara, oftând lung şi teatral. Dintr-o dată, într-un gest neaşteptat scoate o pudrieră goala, cu oglindă, şi un ruj cărămiziu şi începu să se rujeze. Acolo, pe trepte, fără să-i pese de nimic. Le băgă înapoi, în buzunar, îşi ia cutia de lapte şi dispare.

Garsoniera unde locuia trebuia eliberata în două zile. Nu avea unde să se ducă; dar de ce să se gândească la asta acum? Scoate…

Vezi articolul original 810 cuvinte mai mult

7 gânduri despre „Dulceata de trandafiri…a Anei…

  1. …păi, tu l-ai citit cu mult timp în urmă. Încă nu ştiu cum se face o reblogare corectă, dar dacă Wp are această facilitate, am adus povestea mea preferată pe prima pagină. mulţam, Radu!

    Apreciază

  2. Pingback: Un blogger pe zi: Înşiră-te mărgăritare - Adriana Staicu Tîrnoveanu - eBloguri.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s