Tanţa, mireasa rock dintr-o zi de marţi

Şi pentru că tot am anunţat într-un articol că ”cea mai din cele mai” este această postare, m-am gândit să o aduc pe prima pagină într-o zi de duminică. Mie îmi e cea mai dragă, recunosc.

Înşiră-te mărgăritare


Încăperea  mirosea a nervi scurtcircuitaţi între ei. Cred că nu mai văzusem atâţia oameni la un loc de când erau faimoasele cozi pentru ulei, carne sau unt, de dinainte de revoluţie. Am intrat timid încercând să-mi fac loc uşor printre oamenii toropiţi de zăpuşeala din jur.  Plouase. Umbrela mea încă picura. Mă udasem fleaşcă pe  pantalonii mei negri. Bluza albă mi se lipise de trup şi eu mă tot foiam să o dezlipesc fără să atrag priviri insistente. Foşneam. Din rândul trei de pe locul nimănui un cap de bunică cu meşe violet se uita mustrător la mine. Doar părul ei alb argintiu perfect era de bunică. Privirea nu.
Bunicile au sclipiri de îngeri buni în ochi. Încerc să nu mă mişc, atentă fiind la rumoarea din încăpere. Actele mele erau incomplete aşa că nu mă bazam pe reuşite, doar pe noroc. Gândurile celor din încăpere cred că se încrucişau…

Vezi articolul original 763 de cuvinte mai mult

4 gânduri despre „Tanţa, mireasa rock dintr-o zi de marţi

  1. Mi-a plăcut postarea aceasta încă de prima dată. Îmi sunt dragi oamenii care îți trăiesc viața în propriu stil, trecând peste clișeele zilnice impuse de regulile sociale. Uităm mereu să fim noi înșine și facem ceea ce credem că le place altora.

    Apreciază

    • …da, sunt primele mele scrieri, primele înşiruiri de cuvinte sub influenta povestilor nescrise, ascunse intr-un colt de inimă. Dacă nu as fi avut blog, cred că toate aceste amănunte ar fi dispărut încet, încet din mintea mea. Măcar şi pentru atâta lucru şi merită să încerc a scrie câte ceva, chiar dacă ştiu că suntem prea mulţi cei ce lasă cuvintele libere prin virtual. Mulţumesc, Gabriela. ŢI-am citit ”Oglinda” dar timpul meu in on line a dispărut cu totul. Revin…cu impresii…

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s