Facebookul celor trei minute depilate

Opriți timpul! Clipa asta minunată..

Aș cânta dacă mi s-ar părea vesel, dar nu îmi pare. Pe carnețelul meu de bal „cu lucruri de făcut” se înghesuie nerezolvatele vieții. Uf!  Sunt o femeie ocupată, ca multe alte femei din jurul meu, dar cu scenariu propriu: servici, soț, casă, curte de îngrijit conform anotimpurilor, 6 căței, blog și..viață personală.

Auoleu, dacă n-ar fi vorba despre mine, puse toate în aceeași propoziție, chiar m-ar speria. Dar las gândul deoparte și vin cu un anunț-provocare, exact cum l-am primit: „ce faci  în 3 minute cât te epilezi?”

Eu, vă recunosc,  m-am speriat la început. De ce ? Pentru că nicio femeie nu se gândește ce poate face în trei minute. Nu conștient. Dacă primești întrebarea, ca la examen, e posibil să te oprești din tot ce faci și să intri în panică. Trei minute? Păi mie, uneori, 3 minute nu-mi ajung nici să mă spăl pe dinți, sau să cobor, „festina lente”, în bucătărie, să fac un sendviș. Totuși, cum provocarea o primisem de la Farmec, trei minute mi-a luat să intru pe site-ul lor și să aflu ce interesant taxează ei timpul, aducând noutăți multe, NU mărunte, lucruri care ne fac viața simplă, dar ne și așază gândurile în ordine. Așa am aflat că pe lângă creme, benzi depilatoare, ceară cu încălzire pe foc, ceară cu încălzire în cuptorul cu microunde, roll-on sau  perle de ceară, gel pentru curăţarea cerii după depilare, aduseseră 5 vedete, cinci creme depilatoare, cu acțiune instant, pentru o epilare rapidă, care nu irită  și dau aspect  WOW pielii.

Farmec ni le prezintă și nu uită să ne spună să facem test pentru alergii la fiecare dintre ele

Aha, Evrika! Păi, normal, la așa vești, așa întrebare. Adică, dragilor, oricât de eficienți ați fi, oricât de multe lucruri ați face, conștient sau din inerție, să te epilezi acasă,  să ai creme minune și să îmbini utilul cu plăcutul, mai pardon, dar restul sunt doar amănunte. Importante, ce-i drept.

schemă pentru epilare

crema-depilatoare-rapida

efect emolient, hrănește și catifelează pielea dând un aspect de wow, in doar 3 minute de utilizare

Așa că am ales o cremă depilare rapidă, pentru piele deshidratată, cu ulei de argan, și nu mi-am putut reprima o amintire: ce bine mi-ar fi prins înainte de a-mi rupe piciorul. Așa, în timp ce mă pregăteau de operație,  mă jenam că m-a prins accidentul neepilată inghinal, de-mi trăgeam cămașa de noapte spre nervii asistentei care nu știa de ce mă apucase, brusc, cochetăria. De atunci refuz să mă mai ia viața pe nepregătite. Măcar aranjată să fiu…integral.

Dar poți să te pui cu mintea omului?  3 minute de epilare și uite-mă visând,  cu închipuiri despre femei care-și aplică pe piele creme depilatoare îmbogățite cu extract de orhidee, cu acțiune calmantă și hidratantă, timp  în care pregătesc copilul de școală, apasă butonul mașinii de pâine, bagă rufe la spălat, dau drumul radioului, vorbesc, în casca telefonului, cu vreun drag care, tocmai atunci, dorește amănunte despre ziua de ieri, deschid geamul să intre primăvara sau scot ingredientele pentru masa de prânz. Ori  îmi imaginez vreo adolescentă fericită că nu i-a ieșit, în ziua aceea, niciun coș pe față, dar stă cu mâinile în sus să-și facă efectul, la axilă, crema depilatoare TEENager, cu extract de zmeură pentru pielea lor sensibilă,  visând, în timpul ăsta, la rochia perfectă pentru petrecere, savurând o limonadă și un corn cu mere sau  privind secvențe, de trei minute, dintr-un videoclip la modă.

Altădată, în răsfățul care-mi promitea efect  wow, am preferat să  intru în dialog, pe Facebook, cu prietenii mei, anunțându-i despre descoperirea epocală. Aveam, astfel, să găsesc rețeta unei reclame interactive și extrem de eficiente.

crema-depilatoare-barbati

acțiune rapida, indepartare ușoara cu un burete și apă călduță. 24 h fără produse perspirante cu alcool

Am epilat și ce n-aveam doar de dragul unor conversații din care aflam, surprinzător, că fiecare prefera să-și petreacă timpul depilării… altfel, eliberați de grija programărilor prin saloane de cosmetică. Totuși, nu degeaba au scos și  crema depilatoare bărbați, căci în ciripelile noastre de fete, au intrat si trei domni, cu sugestii care mai de care mai interesante. Poate ar fi preferat să se epileze în timp ce ar fi băut o bere sau s-ar fi uitat la un film, sugestiile lor fiind mai mult pentru noi, dar răspunsul potrivit l-am primit de la instructorul de zumba care, citindu-mi statusul, a zis ca e pregătit să cumpere crema depilatoare bărbați, cu boswellia seratta și proprietăți antiseptice, antiinflamatoare, antiiritante, iar în cele trei minute să mai exerseze câteva mișcări noi de dans.

Cititorii mei m-au rugat să concep o poezie despre acest lucru, dar s-o fac pe loc. În cam 8 minute, cât a durat părul mai încăpățânat să plece, am  scris asta:

depilatoare 2016

Sunt înaltă, nu sunt scundă,
Nu-s nici slabă, nici rotundă,
Sunt stresată și în grabă,
Și mereu pusă pe treabă.
Vreau să scriu, dar mi-e și foame,
Scriu în gând, fără creioane,
Am pus haine la spălat
Și am gând de epilat,
C-am primit creme cu Farmec,
Din acelea de reclame,
Care nu miros a sulf,
Ci de parcă ai fost la duș.
Și uite, așa, soțul îmi spune
Că Napoleon mi-e nume
Nou, vestit și meritat:
Trei cămăși eu am călcat,
Am pus supa la foc mic,
Trei budinci, de-alea la plic
Am făcut, cu lapte rece,
Timpul meu repede trece,
Văd, acolo, cu scris mic:
Trei minute, în ibric,
Și ai desert garantat;
Cum spuneam, m-am epilat.
El abia de-și bea cafeaua,
Eu sunt precum catifeaua!
Trei minute ce răsfață,
Plus o mască pe a mea față,
Am economisit clipa
De parcă am fost la SPA!
Și-am primit Farmec acasă,
Din ofertă generoasă:
Pentru fete tinerele,
Pntru sensibilele mele,
Pentru tenuri mai normale,
Si grăbite…senzuale;
Iar să fim în top cu toți,
Epilăm și vreo doi soți.
Tot în câteva minute,
Nevoiți vor fi s-asculte
Despre efecte epilatoare:
Avem creme zâmbitoare
Cu miros de zmeură,
Cu vanilie galbenă,
Cu argan și orhidee,
Și ceva despre boswellie,
Știm că au multe secrete,
Iar pe facebook sunt vedete,
Căci în 3 minute, toate,
Am scris versuri depilate;
Si am facut multă reclamă,
Căci toți ne-am luat în seamă.
M-au convins, în trei minute,
Că ei chiar pot să asculte
Despre lucruri ce se fac
Când te epilezi cu drag
Și cu cititori de blog,
Ce noroc că nu am vlog
Să vadă chiar piesa toată,
Și „poeta” epilată.
Am mai învățat ceva:
Trei minute-n viața ta
Pot fi pline, aglomerate,
Triste, vesele, îmbufnate,
Dar când ești la tine acasă
Viața este mai frumoasă!
Poți obține tratament
Cu produs eficient,
Reușind să-ți dai valoare
Printre lucruri oarecare.
Și s-obții FARMEC din plin
Epilându-te puțin,
Doar, c-o cremă inventată
Pentru orice ten și…fată!
Și băieți, neapărat,

…mă iertați, iar am uitat!

depilatoare

Am fost uimită să aflu că multe ar prefera epilatul acasă și, normal, se știa diferența între epilatul cu ceară și depilarea cu cremă, deși câteva le-au mai încurcat și mă rugau să nu „mă ard cu ceara”.  O bloggeriță spunea ca nu ar face nimic casnic în timpul acesta, că a descoperit un loc cu filme documentare care țin 3 minute sau ar juca „solitaire”. Alta intrase pe site-ul Farmec și spunea că, în timp ce s-ar depila, și-ar pune și o mască hrănitoare, iar, după, cremă cu ulei de mac; mai era cineva care voia șezătoare depilatoare, căci s-ar fi plictisit singură, voia glume și poezii; eu îmi imaginam coada la baie la spălat crema. Ideile veneau de-a valma, și multe. O prietenă dragă mi-a făcut, în 3 minute, clipul doveditor al facebookului cu farmec depilator. Toate deveneau parte din mine, in spectacolul relaxării mele:

Nu-și puneau problema acelor clipe fără să-și imagineze și epilatul cu acțiune blândă și rapidă. Exact, cum le rugasem. Când e vorba de un produs românesc devenim interactivi. Că sunt 3 minute de fericire, de relaxare, că încercăm să facem o mie de lucruri sau niciunul, rezultatul e același: mulțumirea că suntem într-un loc confortabil, având timp pentru noi, într-o simplitate complexă și că, din asta, uneori, mai iese și se scrie măcar ideea unei povești cu semne frumoase.

arhivă personală …facebook conversație

Asta am făcut eu în sărbătoarea celor trei minute ale depilării mele: o conversație spumoasă pe facebook,  am intrat pe site și am aflat noutăți, mi-am imaginat lucruri, am scris un poem, am  ascultat muzica sufletului, m-am bucurat de clipe libere și plăcute, am pus bazele acestui articol. Nu, nu toate odată, ci 3 minute pentru fiecare zonă sau posibile epilări. Restul a fost bonus sau  soluții perfecte pentru  viitoare proceduri. Și m-am mai gândit la ceva- fix trei minute mi-a luat să-mi fac cont pe site, cu tot cu verificare mail. De comandă, nici nu mai amintesc.

Nu știu ce faceți voi cât vă depilați, dar nu e rău să vă puneți întrebarea …cu Farmec. Am, în schimb, multe de bifat, dar și alt respect pentru aceste 3 minute.

Am scris cu bucurie, cu dedicație pentru cei care se vor regăsi în articol, dar mai ales pentru Superblog Spring 2016, proba nr 15.

farmec_superblog_proba

33 de gânduri despre „Facebookul celor trei minute depilate

  • Nici eu nu am știut, Radu! Parol! Dar am avut recuzita bună și postarea de pe fb mi-a adus in minte mai mult decat puteam eu a pune pe..„hartie”. Totuși, mult nu inseamnă nimic. Poezia e chiar bucuria mea ca am scris și altceva, pentru ca de multe ori in concurs mi-am limitat creativitatea preferand abordari sigure. Apropo, mulțumesc pentru sustinerea ta din postura de blogger participant. Contează pe mine in tot ce faci!

   Apreciază

  • ..cred ca daca puneam doar poezia si eu eram multumita, nu știu daca si cei de la Farmec. S-a văzut că am scris de plăcere articolul ăsta. De fapt, am scris de drag tot concursul și asta s-a simtit in starea mea, sper..

   Apreciază

 1. Deci: pe cuvântul meu de onoare că m-ai convins. Luni mă prezint la magazin că oricum trebuia să-mi iau o cremă. Pe lângă faptul că mi-a plăcut mult, mult tot ce-ai scris, eu chiar voi cumpăra ceva în urma unui articol la SB. E prima dată!

  Apreciat de 1 persoană

  • ..doar tu puteai spune asta. Si eu mi-am luat una, cu argan, dar știi că poezioare de astea fac eu cu Mugur..spontan. Sunt campioana. Mihai al meu, la incepputurile noastre, cand nu aveam laptop iar tv ul ne enerva, mă punea sa-i fac catrene pe cuvinte impuse. Cand am gasit duzina, am ras, aveam deja experienta asta. Ma bucur tare ca ti-a placut, gata, am bifat și sb-ul, trebuia sa fac asta, mă crezi?

   Apreciat de 1 persoană

 2. Nu m-aș fi gândit în veci că se pot face atâtea în 3 minute, mai ales o epilare ca la carte, în confortul căminului propriu, delectându-te și cu altceva între timp. Cont pe Farmec îmi fac și eu pentru a nu pierde promoțiile la atâtea produse bune, românești și bineînțeles pentru a afla din timp noutățile. Că ești campioană la scris poeme știam, iar asta completează de minune articolul și dă un sens tuturor celor ce stau scrise aici. Succes! 🙂

  Apreciază

 3. Cat de bogate pot fi 3 minute din viata unui om. · minute in care ai grija si de corp, datorita celor fr la Farmec,a caror pasare pentr femeie e recunoscuta, dar si de suflet cu poezii si oamei dragi si spumosi alaturi. . plina de Farmec e viata:)

  Apreciază

 4. Imi place mult poezia si mare dreptate ai, noi femeile putem face multe in 3 minute, dar parca tot o conversatie pe Facebook cu prietenii e mai placuta. Am convins-o pe mama sa se epileze cu Farmec, acum urmeaza al meu iubit. 🙂

  Apreciază

  • ..n-am convins juriul și m-a durut enorm, caci nu am fabulat deloc, ci am mers clar pe ceea ce am facut cand mă epilam. De două ori m-am epilat, o data vorbeam cu voi pe fb, apoi am facut poemul, dar…mă bucur ca va place voua..

   Apreciază

 5. Pingback: SuperBlog | Proba 15. Ce poți face în 3 minute?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s