Credit? Da, doar împreună…

Numele  meu e Tîrnoveanu. Adriana Tîrnoveanu. Cu aceste cuvinte începeam aventura on-line. Veneam dintr-o beznă autoimpusă. Nici prin cap nu îmi trecea că într-un 19 martie 2013 mă lua în primire duhul scrisului. Trecusem, demult, de 40 de ani și mă apucase patima asta ca pe Forrest Gump alergatul. Brusc, pasional, surprinzător. Am avut noroc, obținusem credit pe un blog  care spunea că „iubește viața. Să ai credit on-line,  însă, nu înseamnă doar să scrii frumos, ci să relaționezi constructiv, printre altele. Greu lucru.

Știu ce înseamnă să primești credit. Eu l-am primit de la viață la 35 de ani. Deși în articolele mele am venit cu recuzita proprie: soț, casă, căței, experiențe, nu demult aceste lucruri nu au existat. Cineva ne-a privit în ochi, a cântărit potențialul și printr-un credit de nevoi personale, AVSB Credit, am reușit să ne punem pe picioare. Cu ei am găsit soluții, am devenit colaboratori,  doar apelând cu încredere, când nimeni nu ne dădea șanse în altă parte, consultanța lor financiară fiind gratis.

 foto credit avsb

 Văd oameni care au devenit  „brokeri de credite, lux accesibil care nu costă”, cum spune Valentin Anghel, directorul companiei. Și blogger cu „litere stacojii” și broker AVSB Credit, în on-line, pare semn că prin muncă și perseverență poți ajunge să ajuți alți oameni,  căci nu degeaba scria ea că „succesul se dovedește.

Spre asta tinde orice blogger, să devină vizibil, de încredere, așa cum e bucuria obținerii unei finanțări pentru Prima casă. Însă, fiecare zi e o luptă neîncetată de a rămâne cu scrisul nealterat, cu respectul cititorilor, sperând să fie la fel de simplu cum e obținerea unui credit AVBS.   

Fiecare are drumul lui, căutările și poveștile sale. 2013 m-a făcut să cred că, niciodată, nu voi fi blogger cu adevărat. Faptul că scriam cu bucurie nu însemna decât pentru mine ceva, așadar, am început a investi timp și atenție. Am primit credit rapid prin fiecare vizitator,  comentariu și  cititor.  Observam cum cuvintele pot deveni arme,  căderi, victorii, și am realizat că scena aleasă trebuia păstrată curată. Legăturile din on-line, însă, se formau ca într-un lanț chimic cu efecte surprinzătoare, vindecătoare ca aloe vera.  Împreună… era cheia. Am avut onoarea să scriu în cluburi literare care m-au ajutat să-mi cizelez uitările, nesiguranțele și să-mi formez un stil  credibil și cititori constanți și fideli. Dar am văzut și reversul, eventualele căderi, conflicte, interese. Am știut că nișa aleasă, cea a versurilor și poveștilor, mă va păstra senină. Așa că am scris, am relaționat, am vorbit, m-am întâlnit cu oamenii. Nu, nu cred în statistici, nu merg după reguli, nu sunt nici foarte tânără să mă înregimentez în ce e la modă. Am scris constant, des, cu emoție, transmițându-mă pe mine lumii  cu tot ce însemnam eu.

Nu cred în oamenii care doar vorbesc și vor ca alții să facă lucrurile în locul lor. Cred în implicare, în faptă, în împletirea offline cu online, având grijă la nepotriviri și mesajeașa că am început a scrie articole despre   acțiunile proprii unde am avut bloggeri susținători și participanți: Acțiunea Doboi și Ajutor pentru Orfelinatul  din Odorheiu Secuiesc. Am promovat Semnul spre carte. La rându-i m-a ajutat prin cărți obținute de la superbloggeri, pe care le-am oferit premiu unor copii din sate de lângă Brașov. Demonstram offline ceea ce scriam pe blog și continui cu asta, acestea fiind doar exemple.

foto personal

Dacă ar fi să aleg bloggeri parteneri, aș alege tehnocultura.ro să îmi prezinte ideile într-un „blogmeet” brașovean.  Aș invita-o, special, pe Dana Lalici de care sunt legată cu ițe senzuale și de ambiție, forță și bucurie de viață pentru a arata că  sexul slab poate fi credibil dacă ești focusat pe lucruri de interes; i-aș prezenta Cristinei Lincu noul  proiect, nu doar să-l armonizăm acvatic ci și să-l promovăm împreună pe platforma de mentorat Chic Elite și prin comunicate de presă, ca parteneri media.

parteneri-1

Credibilitatea se obține, serios, și prin nimicuri și fantezii sau călătorii perfecte, dovada fiind că, în această competiție, am mers cu sfaturile lor de la început până la final, cu succes.

poem

Poveștile rămân, legăturile se strâng sau pier, eu lupt, cu fiecare cuvânt, să fiu „înșiră-te mărgăritare” pe tastatura de mâine.  Dăm ca să primim: credit! Împreună putem reuși online și offline!

AVBS-CREDIT1 Pentru prima oară într-un concurs, mulțumesc prin acest articol și-l înscriu în ultima probă cea cu nr 16, din Superblog Spring 2o16

*linkurile sunt youtube, fotografii personale și site AVSB Credit

65 de gânduri despre „Credit? Da, doar împreună…

 1. Hai, ca iar te duci inapoi la locul tau :D. Mie asta-mi pare o proba complicata, cum is eu singuratica (si dezinteresata :)) )prin blogosfera. E un fel de munca in grup, adica ce-mi displace cel mai mult la Academia de Arta :D. ,Macar ai pus punct. Eu inca-s la virgula. De n-ai fi fost tu…. Eu la SB n-as fi existat.. lalala… Vorba cantecului :))

  Apreciază

  • Da, tu ai mai fost in Sb, poate vei mai fi, eu n-am fost chiar in apele mele. Am incercat sa fiu eu și atat, și mi-a iesit, pe alocuri. Tu, esti spectacol. Succes, Irina și dincolo de SB. Va fi finalul, indiferent de virgula de azi.

   Apreciază

   • Am fost doar cateva probe, m-am pictisit atunci, mi s-a parut aiurea sa scriu dupa cerinte tehnice, nici acum nu stiu cum de m-am bagat, si inca iar, eu, rebela, ca si la Academie ma stiu aia ca pe un cal breaz :)). Cred ca uitasem cum a fost, si de data asta mi-am impus sa termin, sa vad de-s in stare sa o duc la capat. De fapt, poate stiu de ce o duc la capat acum, ca nu mi-a pasat, n-am avut timp sa stau sa ma gandesc prea mult, comparativ cu data trecuta, cand intrasem in vria competitiei si nu mi-a placut feeling-ul.
    Cred ca toti is ei, pana la urma, nu cred ca poti sa scrii altfel, nu atata timp.
    Multumesc, la fel! 🙂

    Apreciază

 2. Aș fi vrut să fiu primul care te felicită că ai dus la bun sfîrșit ceva care nu te reprezintă foarte tare. Am văzut cate articole ai scris de fapt, pe unele le-ai „scris” noaptea in gand. Nu știu dacă 700 de cuvinte ți-erau suficiente pentru câte faci de fapt, și despre cate nu scrii sau nu vei scrie. Mă bucur ca universul nostru ți-a fost recuzită, că toți te-au susținut mai mult decat atunci cand scrii povesti, stiind cata nevoie ai. Mereu vorbesti in scrierile tale de „greselile trecutului” de parcă ai fi singura. Ma enervezi tare cand faci asta, dar azi am fost mândru căci tu nu esti femeia greseală ci fimeia mea care se implică in multe și imi place subiectul. Ai uitat sa spui ca ai creditul nostru, al familei și ca on line poti scrie ce vrei tu, mereu, nu te mai infrana. Cui nu-i place sa nu citeasca. Iar curand, cred ca voi citi despre un nou proiect, credibil tocmai prin oameni din virtual ce vor deveni reali. Bravo, iubițel! Poate enervez eu lumea că vin și aici sa scriu cate ceva, dar chiar asa, dacă tot ne petrecem timpl și virtual, de ce nu? Sper să castigi! Meriți!Credit? Da, doar împreună

  Apreciat de 1 persoană

  • Uneori, te strecori cum numai tu știi. Apropo, multumesc ca m-ai dezvățat de Caps Lock, acum mai trebuie doar să mă inveti sa revin la viata de dinainte de teme fixe și jurizari.

   Apreciază

  • Ca bine zici! Am descoperit ca daca as scoate ideile din articolele mele publicitare as face o poveste reală, un singur text, lunguț, e drept, dar extrem de compact, semn că mi-am asezat o parte din mine acolo. As fi putut inventa lucruri, as fi putut incerca aripi de fluturi, sau statistici blogosferice, cum vad eu ca se poarta, cu indicatii și obiective, dar cine sunt eu sa spun lumii ce sa faca cu scrisul lui? Ah, da, putem materializa cuvintele, dar eu sunt dovada celor sase dati, stii tu care, ca se poate si altfel. Si sunt multumita. In plus, am inceput cu sustinători multi, termin la fel. Ce inseamnă asta? Prieteni, legături, credit, constructie. Impreună. Inseamnă ca dam și primim. Noi două suntem povesti, suntem joaca serioasa, si mai putin implementari de situatii general valabile. TE ADOR, MULTUMESC ȘI IȚI DORESC SUCCES.

   Apreciat de 1 persoană

   • Sunt foarte fericită pentru tine. Cuvântul tău nu e doar frumos ci și lucrat, șlefuit. E migală. Talent, inspirație, dar și transpirație. Articolele tale sunt creativitate, dar și documentare serioasă. Ești o bucurie și la fel îți doresc succes. E pe mult și deplin meritat. 🙂

    Apreciază

  • E bine ca asta vezi din afara. Eu vad ca m-am incapatanat sa raman cu stilul meu, sa nu cedez in fata ispitelor și sa merg pe modul meu de a construi articolele desi, cum spuneam, de pe margine am cam văzut ce gen de articole reușesc a lua ingaduința juriului, că articolele „sceneta” rar dau greș, mai ales dacă strecori puțin umor. E prima și singura mea participare și văzand lucrurile spre final știu că eu nu am făcut altceva decat sa-mi duc crezurile și sub conditiile sb ului. Daca te uiti, fara lauda spun asta, eu pe fb chiar am reușit sa cunosc face to face o gramada din cititorii mei. Le stiu preferintele, știu cand mă roaga sa scriu poezioare, știu ce probleme au, am transformat toate acestea in interactiuni. Poate de aceea blogul meu are comentarii și vizualizari, asa cum e si al tau, desi tu pari peste tot in blogosfera, neînțelegând prea bine cum reușești. Da, cine se mira ca un blogger poate avea toate acestea, el avand, de fapt, un blog nu tocmai comercial, eu spun ca e munca. Munca de trei ani, sa cunosti ce vrea omul de la tine, pentru ca in final, el-cititorul te va rasplati cu un click pe blog, nelăsându-te sa-ti scrii gândurile pe pereti singuratici. Dacă am obținut asta e suficient. Concursurile nu-s de mine. Acum, la final, stiu asta. Dar mă bucur ca am aflat interactiv și nu jinduind de pe margine. Vad oameni motivati, prea motivati, asa cum o vad pe Irina Bek făcându-i ceea ce îi place și stie mai bine și reușind. Ea e dovada ca orice crede vreun blogger participant că nu a facut suficient, e doar o parere. Trebuie sa fii tu: complet, detasat, talent și iubire pt scris. Eu ..multumesc din nou.

   Apreciat de 1 persoană

   • Draga mea, am mers pe aceeași linie ca și tine, adică mi-am urmat instinctul și litera. Nu mi-am trădat scriitura și poate că asta nu a plăcut. Dar eu așa am înțeles reclama. Mascată. În sensul că omul care citește să primească mesajul subtil. Mă situez în același punct ca tine, cu aceeași concluzie în privința participării. Sunt o luptătoare și am mers până la final, fără să urmez vreo rețetă, deși am înțeles destul de repede că e un concurs pentru românii care trăiesc în România. A fost un dezavantaj clar pentru mine din mai multe puncte de vedere. Am fost tentată să renunț, dar eu sunt omul care merge până la capăt.
    Nu am știut cu ce se mănâncă superblogul și sincer, nu mă așteptam la atât de mult subiectivism din partea anumitor jurii. Unele articole sunt impecabile, conținut și formă, -își merită punctajul mare și s-au și păstrat pe aceeași linie de la început până la final (mă refer la tine și la Alina, care sunteți marele meu câștig aici, așa cum am scris și în ultima probă). Dar sunt și articole premiate la superlativ cu greșeli absurde: gramatical, stilistic, în ce privește punctuația și chiar conținutul. Articole sărace cu duhul aș spune. De gustibus… Îmi pare rău că spun asta, dar formația mea de profesoară de limba română s-a sesizat la anumite fhoaireho – înțelegi ce vreau să spun. 😀
    În rest, a fost muncă enormă, o experiență interesantă și adrenalină și fun… Voi scrie probabil două vorbe pe tema asta după ce mă detașez puțin de subiect. Tu îmi ești tare dragă, la pachet. Tare-tare. 🙂

    Apreciază

   • Cum spuneam și la tine, azi am aflat una dintre greselile acestui concurs: lipsa umorului, veseliei, a reclamei care nu se uita niciodata. Acum ceva vreme, un om care mi-a fost multa vreme reper, scria ceva induiosator, la un articol publicitar. Eu nu participam. Din afara cand am plecat spre ale mele eu nu am mai stiut la ce scrisese ea, pentru mine fusese articolul cu…banca, fetita trista și eugenia. Mi-am spus sa nu repet cumva greseala. Fix ce am repetat-o. Si la calculatoare mintea mea intortocheata și-a adus aminte de lucrul acela real, care merita scris cu altă ocazie. Normal, deveneam „fata cu eugenia”. Si exemplele pot continua. 25 DE PROBE SUNT TOAMNA. Un maraton, o joaca serioasa, cu mize mult mai mari. Realizez ca oricate spui tu in comentariul tau și oricat de credibila as fi eu, am lucruri care nu fac din mine o castigatoare. Plus lipsa determinarii. O citeam pe Ioana Moldovanu intr-un interviu și spunea ca daca nu intri in concurs cu ideea sa castig, attunci nu poti sa o și faci. Nici asta nu am putut, iar locul meu provizoriu mi-a fost handicap mai mult decat stimulent. Ce vreau a spune e ca mi-am facut cu greu și stilul, și cititorii, și chiar credibilitatea am pierdut-o in unele parti și am castigat-o in altele, dar cu timpul, indiferent de concursuri, am iesit cu greu din aceasta carapace. Multumesc pentru tot și pentru faptul ca inchei sb ul cu un articol fabulos, scris de tine. Succes in ce faci azi, in toamna sau in toata viata ta!

    Apreciază

 3. Bravo, Adriana! Felicitări pentru că ţi-ai acordat această bucurie de a fi aici, în concurs, merită încercat ca experienţă. Felicitări pentru că ai avut forţa să duci concursul până la capăt! Felicitări pentru articolele frumos construite, pline de emoţie, de gânduri calde! Sunt aici ca susţinător al tău şi, pentru mine, eşti minunata Povestitoare ce a vrăjit Superblogul şi Primăvara cu gândurile ei aşternute cu atâta măiestrie!

  Apreciază

  • TI-AM MAI ZIS CA EU ȘTIU O PARTE DIN ARTICOLELE TALE DIN PARTICIPAREA TA.Cand ai renunțat imi venea sa te intreb dacă nu pot face ceva sa continuam, sa scriu eu restul. Dar esti bărbat și nu voiam sa lezez nimic. Tot drumul acesta m-ai sustinut, și incurajarile tale din mesaje m-au ridicat cand credeam ca nu am cum sa ma fac inteleasa mereu. Da, e primăvara mea, indiferent de rezultat. Sunt povestitoarea superblogului și asa voi ramane cu gand de Buna Vestire. Mulțumesc, prieten drag!

   Apreciază

  • …da, nu m-as fi gandit ca scot de la tine o asemenea fraza nici daca ma mai nasteam o data. Ai avut note faine la multe din articole, dar acum pricep și eu cat de greu e sa fii …altfel, incat sa arati fiecarui juriu in parte ca esti bun. Eu, de exemplu, nu știu amănunte deloc din culise. Nu stiam cărui juriu nu-i plc versurile, ca mediadot și market online sunt tot pe acolo, nu stiam ca livrare flori nu e acelasi cu flori la domiciliu care prefera povestile, in toamna, si m-am riscat cu un astfel de scenariu și asa mai departe. Eu am venit, am scris, am plecat și m-am bucurat de o perioada plina din viata mea. Va multumesc pentru ea si voua.

   Apreciază

  • Doamne, cum ai venit tu cand mi-am anuntat intrarea in Sb. Ai venit și ai spus: „tu vei lua trofeul sau măcar loc pe podium”. Am zis atunci ca e ciudat ce vezi tu in mine. Acum stiu doar ca a meritat sa incerc, indiferent de rezultat. Oare iți voi putea darui atata bucurie cat mi-ai dat tu mie? Sper ca da, drumul e lung…și noi nu renuntam ușor, nu? Te felicit și pe tine pentru tot..

   Apreciat de 1 persoană

   • Simt mirosul de talent de la o posta 🙂 Eu m-am lenevit, n-am mai scris ca in prima editie, cand am luat aproape toate premiile posibile si asta s-a vazut. Am scris mai mult pentru a putea merge la Gala, pentru ca iubesc atmosfera de-acolo. Sper sa ne vedem acolo, pentru ca o sa-ti ridici premiul, nu ? 🙂 Felicitari !!!

    Apreciază

   • Nu, nu ne vom vedea la Gala. Faceam un efort daca lucrurile ieseau altfel, dar asa, noi avem acțiune de costume naționale pentru copii, am casa plina de oameni și voi avea o gramada de facut. Chiar nu știam cum voi rezolva acest lucru, dar l-a rezolvat cei de la farmec. Ne vom cunoaste, desi eu la sb..nu mai particip, Sunt oameni pe lista, talentati și pregatiți de podium. Eu sunt doar un ….accident. Mulțumesc, insa, pentru creditul pecare mi l-ai acordat și mi-l acorzi. Te felicit!

    Apreciază

 4. Adriana, nu te superi daca iti spun ca mi-a placut articolul tau, dar citind comentariul lui MIhai, parca este complet de-abia asa? Felicitari pentru o cursa la finalul careia te vad acolo unde ti-e locul ( 😉 ) si-ti multumesc ca mi-ai gasit si mie un loc in gandurile tale :*

  Apreciază

  • Cristina, sa ma supăr? Mihai mi-a fost umbra și sustinator, mi-a vazut sigurantele si nesigurantele, stie, evident, in cate suntem prinsi, dar cata bucurie imi da mie scrisul. El e cel care imi spune ca nu mai scriu demult pentru mine și il enerveaza sintagma aceea „cu fiecare face și scrie ce vrea pe blogul lui”. El zice ca da, de aici și sfatul cu „a scrie despre orice”, dar să nu uit că nu scriu doar pentru poarta asta din fundal. Cu tine am inceput anul acesta pe 6 ianuarie cand am lăsat articolul „Fugind raman in destin”, cu tine voi continua oricand. Mulțumesc.

   Apreciat de 1 persoană

 5. Asta chiar că e cireașa de pe tort, iar felicitările sunt iminente! Iată că ai trecut cu brio și de ultima probă, iar eu aștept cu interes și justificată încredere să te văd pe podium, așa cum meriți, Adriana!! 🙂

  Apreciază

  • ..chiar dacă nu ar fi asa, caci am citit și eu in jur articole explozive, mai ales a celor care sunt printre primii in clasament, si nu numai, dar eu cred ca, măcar voi, cei care imi cunoasteti modul de a scrie, nu m-ați regasit prin scrierile altora sau invers, pe altii in scrisul meu. Si asta conteaza, pentru că am reușit sa transmit și juriilor ceea ce fac eu periodic pe aici. Abia astept sa citesc Eunucul-Iza, tot calupul și sa ma delectez cu scrieri interactive care ne-au unit in virtualul asta ce, candva, nu-mi era asa prietenos. Multumesc și felicitari pt tot ce faci!

   Apreciază

 6. Ai izbutit să termini cu brio acestă competiție cu un articol reușit, așa cum sunt toate celelalte, de fapt, ți-ai purtat cuvintele printre probe, dându-le strălucire, un alt fel de a interpreta lucrurile, ai făcut tot ceea ce ar fi făcut un superblogger cu multe participări la activ, ba chiar mai mult. Ai depășit această experiență cu bine, însoțită de atenția și aprecierile celor ce te-au susținut de la bun început. Eu te felicit cu drag și din tot sufletul! 🙂

  Apreciază

  • https://insiratemargaritarebyadrianatirnoveanu.wordpress.com/2016/02/29/de-pe-margine-direct-in-superblog-spring-2016/
   Așa am început. Cu peste 70 de mesaje adunate la articol cu tot cu raspunsurile mele. Asa am continuat, intr-o sustinere coplesitoare de parca ma duceam sa cuceresc blogosfera Superblogosferică. Asa am scris, cu mesajele prietenilor care m-au sustinut pe privat sau pe fb, articolul cu „samanta frumusetii aducându-mi” maximul de distribuiri, nu mai pățisem asta de cand scriam text cu mesaj românesc. Am reușit și datorita vouă, dar m-a si inhibat putin „succesul” acesta.E copleșitor să te vezi pe locul 1, timp de 6 note…consecutive, neștiind dacă abordarea ta a fost cea pe care trebuia sa o lasi libera, cand alte 10, vorba lui Mihai, alergau prin minte. Uneori am ales abordari simple, alteori am ales ciudatenii ca la flori, am pus versuri, desi stiu ca nu suunt mereu bine primite, mi-a venit ideea bună doar după ce am pus un articol și pe platforma, as fi scris la acest articol altceva, dar nu imi plac articolele cu enumerari și diviziuni, imi par statistici. Am facut, intr-un cuvant, ce imi place și cum imi place și mă bucur că s-a văzut și in rezultate și in creditul pe care l-am primit de la voi, in interactiunea noastra. Cu tine am inceput acest proiect, cu tine il termin. Multumesc fata mea curcubeu, pentru ce ai vazut tu, mereu, in mine, inainte sa conștietizez asta.

   Apreciat de 1 persoană

 7. Nu mă așteptam să mă numești în articolul tău, îți mulțumesc din suflet. M-ai emoționat, să știi, foarte tare! Ești un om minunat, un suflet bun și o femeie excepțională, pentru asta mă bucur că te-am cunoscut și sper să ne vedem și în persoană.
  Indiferent cine va câștiga acest concurs, eu mă bucur foarte mult că ne-am ținut de mână pe primele trepte ale podiumului! 🙂
  Mult succes, Adriana!
  Te pup!

  Apreciază

  • Cred ca azi e deja ziua ta, nu aveam, deci, cum sa te sar, pentru ca despre asta e vorba in toata evolutia mea de SB. EU VIN CU FRÂNTURI DIN REALITATEA MEA SI O IMPLETESC CU SCRISUL, CU CHIPURILE CE-MI ZAMBESC DIN FOTOGRAFII ȘI LITERE. Acum 2-3 seri cand ti-am dedicat melodia pe pagina ta de fb, aveam sa vad ca esti precum un copil mare, serios, meticulos, ambitios dar ..sensibil. Bucură-te de tot ce trăiesti. Tu despre blogging știi cat noi toti la un loc. Eu..doar intuiesc și imi notez repere, in gand, și cuvinte. La multi ani, Alina! Succesul…se dovedeste. Tu ai tot timpul s-o mai dovedesti inca. Fa-o la fel de surprinzator! Ma bucur ca am bifat acest concurs, e surprinzator ce traiesc..și mă bucur. Te felicit de pe acum!

   Apreciază

   • Mulțumesc din tot sufletul, Adriana! M-ai lăsat fără cuvinte, orice aș spune ar fi prea puțin!
    Te îmbrățișez cu o bucurie, o recunoștință și o sinceritate greu de închipuit!

    Apreciază

 8. Super articol. Ai reusit sa iti pastrezi stilul mereu si sa atrgi prin poveste si sinceritate.Ca de obicei sunt total deacord cu Mihai.Si da:Credit ? da,doar impreuna. Felicitari, Adriana.

  Apreciază

  • Tu? Tu imi esti creditul obținut de șansă. Tu îmi mijlocești înțelesurile, tu mă faci să privesc in mine adanc și sa ma vad cu alti ochi, eu trebuie sa te felicit pe tine, tu participi de pe margine cu noi, de ceva timp, exact cum faceam și eu..până mai ieri. Multumesc, gutuie!

   Apreciază

   • wow. Am rosit. Nu stiam ca fac atatea. Dumnezeu, viata a hotarat ca acum 3 ani sa ne intalnim si sa ne apropiem. Deocamdata, imi place rolul sustinatorului de pe margine. Mi se potriveste. Cu drag si placere, margarit.

    Apreciază

   • Marginea asta aduce confirmări. Si nu de scrieri sau note, ci de prietenie. Stii, mă gandeam când am scris articolul că știu tot ce ar trebui sa faca un blogger ca sa fie vizibil si credibil, stiu că trebuie sa investeasca și timp, și bănuți, și scris magic, și interactiune, și programe, și citit de cărți care să-l ajute sa inteleagă toate acestea. N-as fi facut astfel de enumerări niciodata. M-am gandit ca degeaba as vorbi prea mult despre lucruri pe care toți le știm, dacă nu particularizez și aduc experiențele care de trei ani mă fac sa revin, sa incerc și altceva, sa simt pulsul blloggosferei ..dar prin voi, cei dragi mie, prin interacțiunile noastre, prin telefoanele alea fără de care nu as mai putea acum, stiind ca de la celălalt capat aud vocea ta de inger bun. Te pup cu drag. Am dormit bine și impacata cu mine. Stiu ca am incercat sa fac fata acestui concurs, chiar daca nu am ales mereu varianta corecta. Dar am primit credit divin că pot termina ce am inceput. Si pt mine asta conteaza acum. Restul e hazard, iar acolo…nu mă știu eu câștigătoare.

    Apreciază

 9. Adriana, sper din tot sufletul sa obtii ceea ce meriti cu prisosinta. In viata si in acest concurs. Locul tau e sus, orice ti-ai propune. Comentariul lui Mihai mi-a dat fiori. Tu ma infiorezi insa mereu, cu fiecare rand. Sunt toata admitarie si pretuire pentru omul splendid care esti! Ai reusit ceea ce nu multi pot sa faca: sa treci printr-un concurs de anvergura nu doar pastrandu-ti stilul, dar castigandu-ti si mai multi cititori. Ai dat valoare acestui concurs prin prezenta ta si vei da si mai mare daca vei pasi pe meritatul tau loc. Astept un strigat fericit cu infrigurare, stii? Si tare imi mai doresc, ca uite prin asta ar reusi viata sa ne mai arate ca este si corecta.

  Apreciază

  • Dana, de ieri mă invart sa-ți raspund, dar nu voiam ca o zi care m-a asezat alltfel in corzile hazardului sa-mi strice bucuria pe care o pastrez cand mă gandesc la tine. Noi două am muncit mult pentru fiecare bucata de fericire pe care o avem acum. De la tine am invatat despre ne-renunțare, ambiție, iubire calda. Le știam și eu, doar cunoști asta, dar la tine am vazut determinarea. Dincolo de concursuri și neprevazutul lor mie imi ramane realitatea. „Realitatea virtuala”. Nu e articol cae sa planga singur pe aici de singuratate. IN DEFINITIV, nu pentru mine scriu și orgolii de invingator, ci pentru cei care asteapta sa o fac in acelasi stl Adriana chiar daca scriu despre morcovi. Si aici intervine bloggingul care e o limbă inca straina pentru mine. Eu vreau sa scriu doar, eu vreau sa interactionez cu cititorii mei. Eu am facut mult timp compromisul de a adaposti articolul aii dar de a-l reda pe fb integral in prezentare, dooar pentru a fi citita, nepasandu-mi de trafic și statistici. Si intr-o zi a venit și traficul și accesarile pe blog asa cum meritam. Lectia mea de pparteneriat e predata de ei, cititorii și poate de asta nu voi lasa sa fiu umbrita de rezultate. Am încercat sa fiu buna și am reușit sa fiu doar eu. Cata vreme iți raspund tie, aici, pe pagina mea, e semn ca am reușit. Mulțumesc, Dana! Succes in tot ce faci.

   Apreciază

 10. Cate actiuni frumoase! Te admir pentru felul in care scrii, in care te implici sa ajuti oamenii care au nevoie, pentru ca fiecare dintre noi a avut sau are nevoie de ajutor si daca el vine atunci cand trebuie, poti merge inainte! Iti doresc succes si realizari la fel de frumoase ca pana acum.

  Apreciază

  • Ei, imi place sa stiu ca atunci cand ați avut nevoie de mine am fost prin jur. Mi-ar plăcea chiar sa-mi atrageti atentia cand nu vad asta. Am reușit multe și e loc și de mai mult dar cu timpul facem și asta. Ti-amintesti cand ti-am zis ca am cumparat revista in care esti pe coperta? O pastrezca pe un talismn sa-mi aminteasca ca prin tine, prin exemplul a tot ce faci, totul e posibil. Tu imi esti reper de forta și-ți multumesc pentru asta ..mereu.

   Apreciază

  • ..deci, clar, m-ai facut sa plang. Nimeni nu a reușit anul acesta asta. M-am tinut tare, dar nu mă asteptam sa vii sa ma sustii și aici. Tu vei fi și esti omul care mi-a daruit primele poeme intr-o carte și ..ciudat, sau nu, tocmai azi mă ruga cineva sa-i dau carte cu poezii. Cand i-am zis ca n-am, a zis ca nu se poate, ca el le scoate la imprimanta și le vrea la un loc. Semne care mă adună și intregesc. Multumesc, Sim. Pentru tot!

   Apreciază

 11. ti-am spus eu ca e despre oamenisi prietenie proba asta? ti-am spus :). ce nu ti-am spus insa si ma bucur ca au facut-o alltii este ca vei fipe podium. poate ptr ca pur si simplu eu nu ma gandesc la podium ci doar la provocare in sine.
  multe miveneau in cap citind articolul dar au venit comentariile si, fiecare in parte completeaza articolul. si in fiecare in parte gasesc un gand gandit si de catre mine.
  iar in final mi a ramas in cap doar faptul ca ai casa plina de oameni, ca e ceva legat de niste costume populare si sarbatoare. si nu am de zis decat: pot sa vin si euuuu? 🙂 ca sa vezi cat imi sta mi mintea la sb :))).
  a, si mesajul lui mihai l am citit de doua ori ca nu pricepeam de la cine i prima data:). m a coplesit cand am priceput ….

  Apreciază

  • Vavaly, a fost coplesitor pentru mine sa fiu atata vreme pe 1. Era mult mai eficient sa nu fi fost asa. Singura care stie ca nu m-a interesat niciodata nici premii, nici podium, ci doar scrisul e Dana curcubeu. Ea imi spunea, uneori, despre ce e vorba. Eu chiar mi-am dorit sa scriu și pt sb. Totuși, nu sunt fermecata total incat sa adun precum Alina 6 participari. De aceea pt mine e coplesitor totul, caci multe nu le-am inteles de la inceput, nu stiam preferintele sponsorilor, nu știam reguli. Eu citeam enuntul și cautam o cale spre mine și in mine. Dovada ca nu eram singura pe campii o fac și postarile mele de dincolo de sb, dar sustinerea de acum mă onoreaza și mă revizuieste. Cat despre costume, eu am zis inca de la Art craft ca avem actiune cu costume populare daruite de romanii de pe fb unor sate romanesti. Tot ce am scris eu in articole e realitate, poate asta nu ma face sa fiu o „scriitoare” caci nu mă rup de real nici cand scriu, fantezia mea fiind…legătura dintre cuvinte. Cat despre Mhai, el e coplesitor de multe ori și mult prea franc, ceea ce vine, oarecum, in completare. Te felicit pentru succesele tale și multumesc.

   Apreciază

 12. Asta-i tipul de credit preferat!
  Scriu, sterg, dar ce vreau sa-ti transmit e ca si asta e o fericire. De a te citi, de a ne face partasi la cuvintele tesute de tine, asa ies cele mai faine broderii!
  Ai dat valoare acestui concurs prin prezenta ta si vei da si mai mare daca vei pasi pe meritatul tau loc, cum bine spune Dana mai sus.
  Imi rasuna de-a valma bucuria scrisa de ceilalti… Bravo, Adriana!

  Apreciază

  • „Imi rasuna de-a valma bucuria scrisa de ceilalti”, am citit de cateva ori propoziția asta, pentru că e ceea ce ramane după un concurs solicitant pe care am încercat să-l duc fiind așa cum sunt de trei încoace in raport cu scrisul și cu voi. Curând voi ști care e locul pe care-l ocup, dar văzându-vă pe voi aici, cu toții, nici nu știu dacă importanța acelui lucru mai e aceeasi. Altfel vedeam lucrurile la inceput, altfel acum. Credeam că dincolo de subiectivitatea juriului, efortul e prea mare. Acum cred ca a meritat. Doar sa va stiu pe multi dintre voi oaspetii mei pe blog e cel mai mare premiu. Iar cu asta rămân. Slavă Domnului! Mulțumesc, MIHAELA. TU MI-AI FOST ALĂTURI ȘI OFFLINE, IN ACȚIUNILE NOASTRE, ceea ce dovedește că ceea ce scriu, cu ceea ce fac sunt în concordanță.

   Apreciază

 13. Iata-ne la ultima provocare a SB-ului! Adriana, banuiesc ca nu a mirat pe nimeni prestatia ta în concurs. Nici pe cei ce nu te cunosteau si au ajuns pe blogul tau dupa prima victorie. Ceea ce era de asteptat, s-a întâmplat… sau e pe cale sa se întâmple.
  SB-ul are de toate, pentru toti. De la emotii, nerabdare, neliniste, deadline si teme din cele mai diverse domenii, la premii, adrenalina, lauri si podium. Le-ai trait pe toate, sunt absolut sigura. Trebuia s-o bifezi si pe asta pe lista si ai facut-o mai mult decât extraordinar. Te felicit, deja, si sper ca într-o zi s-o pot face si în persoana, nu numai virtual!

  Apreciază

  • Cred ca deja esti acasa asa ca tu primesti premii și dovezi de dragoste din partea celor dragi. Sunt sigura ca ne vom vedea, poate candva, cand vei fi tu castigatoarea sb ului, sa vin și sa te imbratisez chiar daca nu voi fi decat un fost participant, dar o permanenta legatura, caci aceasta nu a fost decat o etapa din viata noastra. In toamna vă citeam pe voi, eram filozoafa, dadeam din cap la nepotriviri, amendam subiecte ciudate, ca să fac toate aceste „greseli” in propria-mi prestație. Dar in acelasi timp, mi-a placut cum multi oameni și cunoscuti au venit sa-mi zică una-alta, doar pentru ca eram in concurs. Asta e cea mai mare bucurie. Mesageria mea privata de pe fb arata intr-un fel și aceste lucruri le cunosti din plin. Te imbratisez și nu uita, un gat de ceva și pentru mine. Felicitari, Daniela! Pentru omul care esti in primul rand!

   Apreciat de 1 persoană

  • ..iar eu multumesc ca nici de data asta nu ai uitat sa ma sustii, ca de fiecare data importanta din viata mea. Asta e credit obtinut de 35 de ani incoace. Nu cred ca e putin lucru. Am crescut dand credit vietilor noastre, de mititele.

   Apreciază

 14. Draga Adriana tu scrii cu suflet si pasiune, cuvintele sunt gandurile tale nespuse si din trecut. Imi plac articolele, scrisul profesionist si meriti sa fii pe podium.
  Iti urez succes si Post cu pace!

  Apreciază

  • Anca, am intrat in ceva care parea intr-un fel din afara dar cu fiecare articol am invatat sa inteleg unde am gresit. Eu fac parte din acee persoane care nu sunt defavorizate de note și juriu. Am vazut cati oameni stiu a scrie bine si cat de puțini reușesc sa se mențină in varf. Am admirat persoanele care scriu unic și care nu seamana cu nimeni și nu mi-a placut indarjirea unora de a se considera vesnic nemulțumiți de ceva, asta dincolo de greselile gramaticale, etc. In rest ai dreptate, suntem intr-o perioada in care gandul nostru ar trebui indreptat spre altceva. Si sper sa nu mai uit asta. Multumesc, Anca.

   Apreciază

 15. Unora nu le trebuie prea mult credit decât stiloul sau tastatura. Cuvântul le vine ca o mănușă. Restul, ce pare hățiș la început, mai încolo se bate poteca.( Intreaba- l pe tatăl tău și ți- o va numi. Pe loc.)

  Apreciază

  • Poteca Adrianei. Chiar ieri gasisem o poza daruita de tine pentru colectia mea de arbori imbratișati in saruturi de crengi și frunze șoptindu-mi: e de bine! Ai dreptate, Moni!

   Apreciază

 16. Credit?Pai,la propriu mai ai de platit unul de nevoi personale pana in 2017 apoi il cheltuiesti cu noi,ca cititori prin ceea ce scrii,iar ca familie te-as sustine sa faci ce vrei in ale scrisului indiferent ce inseamna lucrurile astea generale de blog la care nu ne pricepem niciunul.Noi venim sa te citim pe tine si sa aflam una alta,nu despre asta este vorba in relatia om care scrie -cititor?Ca eu nu pricep? Nu de asta suntem toti cu comentarii pe blog?Sau exista si oameni care scriu pentru amorul propriu?Eu zic ca sloganul tau e perfect dai si primesti.Tu dai slova, noi aplauzele si…revenirea de… maine.Tu sa scrii,noi sa te citim!punct,cu tot creditul din lume!Iar de e nevoie de credit financiar știm unde să apelăm!

  Apreciază

  • Hai ca acest comentariu era bunicel de articol. M-ai facut sa rad, cand chiar am descoperit, asa la final de superblog unul din punctele slabe ale mele in raport cu publicitatea- lipsa umorului și a versatilitatii. Am facut ce am putut, dar nu am scapat de asocierile pe care le fac eu mereu intre cuvinte, teme, gandul omului, intamplare. As sti, acum, ca unele lucruri nu au ce cauta in articole de acest gen, dar nu se stie cand voi folosi vreodata aceste lucruri. In rest ai dreptate, nu ca nu știu nimic despre bloguri, dar pe mine mă ajuta prea puțin. Mie imi place sa scriu, multumesc ca cititi, uneori va informez, multumesc ca va pasa, alteori recomand, sper sa alegeti ce recomand și chiar am avut o doamna care a spus ca si-a schimbat freonul la masina tocmai datorita acestui lucru. Asa ca da, ai dreptate.

   Apreciază

 17. Cred ca alea jacta est si in sfarsit fata de pe locul 1 poate sta linistita si fugi cu premiul mult ravnit. Dar esti pe podium, deci cum am zis, veni, vidi, vici. Contiuam sa mosmondim (la) ce stim mai bine :D.

  Apreciat de 1 persoană

  • ..corect. Am inceput cu prieteni, cu tine, cu lume draga, continuăm la fel și dincolo de provocarea aceasta. Fain…m-am relaxat ..de tot, mai ales după cucii, bărcuțele mele de hartie, deja am pus 4 postari noi de cand am terminat cu creditul pt sb.

   Apreciat de 1 persoană

 18. ”Nu cred în oamenii care doar vorbesc și vor ca alții să facă lucrurile în locul lor. Cred în implicare, în faptă, în împletirea offline cu online, având grijă la nepotriviri și mesaje…” – și eu cred în faptă și implicare.
  Pe lângă toate cele necesare, avem nevoie și de emoție, de aceea creditul tău vine de la sine.
  Mulțumim pentru articol și felicitări!
  Mult succes!

  Apreciază

  • Iar eu cred, domnule Valentin Anghel, că ne-ați dat, prin răspunsurile personale pe care cu drag le-am gasit aici, bucuria de care aveam nevoie la acest final de concurs, dovada clară că nu folosim cuvintele doar în îmbinări meșteșugite ci arătăm, cu toții, implicările și respectul pe care ar trebui să-l purtăm ținând cont că ceea ce spunem cu ceea ce facem e destul de ușor de verificat. Sunt onorată să-mi așez ultimul comentariu, cred, în Superblog, mulțumind pentru vizita așteptat-neașteptată. Îmi demonstrează mie, și implicit cititorilor, că tot ce e scris pe site-ul AVSB este demn de apreciat, pentru că, uneori, lucrurile simple, amănuntele, sunt cele care fac diferența. Eu vă mulțumesc pentru aprecieri și mă bucur că am avut onoarea sa scriu, cu emoție, cuvintele din articol. Vă doresc succes în tot ce faceți!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s